Culinair

Wie veel relaties heeft, en een goed culinair gevoel dat verder gaat dan alleen maar consumeren,  maakt al snel de stap van het organiseren van een borrel, via een klein beetje catering naar het regelmatig organiseren van stevige partijen. Zo verging het ook Brevit, dat de catering  intussen als een serieuze nevenactiviteit ziet. Hieronder een paar leuke voorbeelden uit de afgelopen tijd.

 

Menu geserveerd aan 32 personen ter gelegenheid van een 70ste verjaardag.

Menu Soixante-Dix Ans Célébration.   
Entrée: Signe de Bienvenue
Mini-Sandwiches met pittige kaas & ei-bieslook.
Ameuse: La Surprise de l’eté
Mousseline van Watermeloen, Feta, Munt, Rucola & Balsamico
Soupe: Rêve Méditerranéen
Bouillabaisse van Kabeljauwfilet gesmoord in ansjovisolie in met gegrilde aubergine, courgette en roma tomaten.
Premier Plat Principal: Poulet Inattendu
Kippeborstfilet in sinasappel-gember-sauvignonssaus met pikante tagliatelle.
Deuxième Plat Principal: Paradis de la Viande
Ossehaas op bedje van Romeinse sla, avocado, ei, Caesar dressing en aardappelwedges.
Le petit Grand dessert: Bibelot de Bonne  Terre
Chocoladecake met mangocréme én Panna Cotta met amarettokoekjes en caramelsaus. 

Koken met biljarters

Een ander leuk project was onze kookworkshop voor een vereniging.

De vereniging wilde een gezellige avond voor haar leden organiseren inclusief partners. Hierbij is het idee ontstaan om op deze avond niet alleen gezamenlijk te eten, maar ook te koken middels een ontspannen en praktische kookworkshop. Brevit werkte er graag aan mee. 

Uiteraard is het aan de leden naar welke keukenn de voorkeur uitgaat. Wij hebben ervaring in diverse keukens met als specialisme Spaans en Indisch.

Dus organiseerden we een Kookworkshop”  rondom een Spaans thema, waarbij de heren (ca.25) gaan kookten en de dames (ca.20) gezellig met elkaar aan de borrel gingen. 

Er werd begonnen met een voorgerechtje met een aantal tapas, zodat de dames, onder het genot van een drankje, rustig konden genieten. De heren gingen na een kleine pauze weer verder met het maken van hun gerechten die bestionden uit nog drie gangen na de tapas: een tussengerecht; hoofdgerecht en dessert.  De heren werden in een aantal kleine groepen opgedeeld en kregen allemaal hun eigen gerecht(en). Na een algemene hygiëne en veiligheidsuitleg, oftewel handen wassen én niet in de vingers snijden, gingen de groepen aan de slag.

Het werd al met al een gezellig- en avondvullend programma. Na afloop kregen alle deelnemers de recepten en een kleine attentie mee naar huis.  

Enzovoort….